Vad är fillers?

Hem / Behandlingar / Fillers

Fillers är injicerbara ämnen som används i kosmetiska behandlingar för att bland annat minska rynkor, linjer och skapa volym i ansiktet. De består ofta av hyaluronsyra, en naturligt förekommande substans i kroppen. Du ser omedelbara resultat och de används för att förbättra ansiktskonturer och återställa förlorad volym, med effekter som varar från flera månader till ett år.

Behandlingsområden

Fillers används inte bara för estetiska förbättringar, utan även för medicinska syften. De vanligaste behandlingsområdena inkluderar:

 • Läppar: Skapar fylligare och mer definierade läppar
 • Kinder: Återskapar volym och ger en ungdomligare profil
 • Nasolabialveck: Fyller ut linjerna från näsan till mungiporna
 • Marionettlinjer: Minskar linjerna från mungiporna nedåt
 • Tinningar: Återställer volym och kontur till ansiktets sidor
 • Icke-kirurgisk näsplastik: Justerar näsans form utan kirurgi

Förutom dessa estetiska användningsområden används de även för medicinska ändamål. Ett exempel är behandling av migrän, där fillers kan injiceras i specifika områden för att minska frekvensen och intensiteten av migränattacker.

Fillersbehandling

Fillersbehandling är en icke-kirurgisk procedur som vanligtvis utförs på en klinik av en certifierad estetiker eller läkare. Processen innefattar följande steg:

 1. Konsultation: Först sker en konsultation där patientens önskemål och eventuella hälsorisker diskuteras. Detta hjälper specialisten att välja rätt typ av filler och behandlingsplan.
 2. Förberedelse: Behandlingsområdet rengörs och i vissa fall appliceras en lokalbedövande kräm för att minska obehag.
 3. Injektion: Fillern injiceras noggrant i de förutbestämda områdena. Mängden och typen av filler varierar beroende på behandlingsområdet och det önskade resultatet.
 4. Eftervård: Patienten får instruktioner om eftervård för att minimera svullnad och undvika komplikationer. Resultaten är ofta omedelbara och fortsätter att förbättras under de följande dagarna.
 5. Uppföljning: En uppföljningskonsultation kan planeras för att bedöma resultaten och avgöra om ytterligare behandling behövs.

Resultaten varar vanligtvis från sex månader till ett år, beroende på fillertyp och individens kroppsliga respons. För mer information om hur en behandling går till rekommenderar vi att du tar kontakt med en klinik för personlig rådgivning.

Hitta en klinik i din stad

Fillers Stockholm

Fillers i Stockholm blir alltmer populära som en kosmetisk behandling, erbjudandes klienter möjligheter till ansiktsföryngring och konturering. Denna procedur innebär injektioner av hyaluronsyra eller liknande substanser för att fylla ut rynkor eller ge volym till läppar och kinder. Många kliniker i Stockholm erbjuder skräddarsydda behandlingsplaner för att möta individuella behov och önskemål. Med avancerad teknik och erfarna specialister, strävar dessa kliniker efter att ge en säker och effektiv upplevelse för sina klienter. Kontakta exempelvis Sveriges skönhetscenter för fillers i Stockholm.

Göteborg

Fillers har blivit en populär estetisk behandling i Göteborg, där kliniker erbjuder personliga lösningar för ansiktsföryngring och volymökning. Behandlingen, som ofta innefattar injektioner av hyaluronsyra, syftar till att minska ålderstecken som rynkor eller ge fyllighet till områden som läppar och kinder. Estetiska kliniker i Göteborg betonar vikten av en individuell approach, där behandlingar anpassas efter varje persons unika ansiktsdrag och behov. Med ett växande antal kvalificerade specialister och avancerade tekniker, erbjuder Göteborg säkra och effektiva alternativ för dem som söker behandling. Besök exempelvis vikor.se för mer information.

Malmö

I Malmö har dessa behandlingar blivit alltmer efterfrågade för estetisk förbättring och ansiktsförnyelse. Denna kosmetiska procedur, som ofta innebär användning av hyaluronsyra, syftar till att reducera linjer och rynkor samt ge mer volym till områden som läppar och kinder. Kliniker i Malmö lägger stor vikt vid personlig rådgivning och behandlingsplaner anpassade efter individens unika egenskaper och önskemål. Med en ökning av kvalificerade experter och modern teknik erbjuder staden en rad säkra och effektiva alternativ. Besök exempelvis studiosofie.se för mer information.

Vad kostar fillers?

I genomsnitt kan en behandling kosta mellan 3 000 och 10 000 kr, men kostnaden kan variera beroende på flera faktorer. Det bästa är alltid att ta kontakt med en klinik för att få ett exakt pris.

Vad är fillers gjort av?

Fillers består huvudsakligen av två typer av material: hyaluronsyra och kalciumhydroxylapatit.

 • Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans i kroppen som bidrar till hudens volym och fukt. Denna typ är populär på grund av dess naturliga utseende och känsla, samt dess förmåga att absorberas av kroppen över tid.
 • Kalciumhydroxylapatit, å andra sidan, är en mineral-lik substans som används i mer robusta varianter för djupare linjer och veck samt för att skapa en mer markerad ansiktsstruktur.
 • Vissa varianter kan också innehålla poly-L-mjölksyra, en syntetisk biokompatibel substans som stimulerar kroppens egen kollagenproduktion, vilket leder till en gradvis förbättring av hudens textur och fasthet.

Vad är det för skillnad på Botox och fillers?

Botox och fillers är båda populära estetiska behandlingar, men de har olika användningsområden och funktioner.

 • Botox, eller Botulinumtoxin, är en neurotoxisk substans som används för att tillfälligt förlama små muskelgrupper i ansiktet. Detta minskar uppkomsten av rynkor och fina linjer, särskilt i pannan och runt ögonen. Effekten av Botox är att släta ut huden genom att begränsa muskelrörelser som orsakar rynkor.
 • Fillers, å andra sidan, är substanser som injiceras för att fylla ut rynkor och veck eller för att lägga till volym i ansiktet. Till skillnad från Botox som påverkar musklerna, jobbar fillers med att fysiskt fylla ut och skulptera områden i ansiktet. Effekten är en omedelbar ökning av volym och en mer ungdomlig kontur.

Är fillers bra?

Det beror helt på individuella behov, förväntningar och situationer. Här är några faktorer du kan överväga om du funderar på en behandling:

 • Estetiska förbättringar: De kan vara effektiva för att reducera rynkor, linjer, och för att återställa eller skapa volym i ansiktet. De kan ge en mer ungdomlig utstrålning och förbättra ansiktskonturer.
 • Minimal återhämtningstid: Till skillnad från kirurgiska ingrepp har dessa behandlingar oftast en mycket kort återhämtningstid. Detta kan vara fördelaktigt för personer som önskar snabba och mindre ingripande behandlingar.
 • Tillfälliga resultat: Effekterna är inte permanenta. De varar vanligtvis från sex månader till ett år, vilket kan vara både en fördel och en nackdel beroende på patientens perspektiv.
 • Risker och biverkningar: Som med alla medicinska ingrepp finns det risker, inklusive allergiska reaktioner, infektion, och oönskade estetiska resultat. Det är viktigt att behandlingen utförs av en kvalificerad specialist.
 • Kostnad: Behandlingarna kan vara dyra, speciellt eftersom de behöver upprepas för att bibehålla resultaten.
 • Personliga förväntningar: Det är viktigt att ha realistiska förväntningar. Utseendet kan förbättras, men det kommer inte att förändras fullständigt.