Stusslyft

Hem / Operationer / Stusslyft (BBL)

Vad är stusslyft?

Stusslyft (kallas även Brazilian But Lift/BBL eller rumplyft) är en estetisk kirurgisk metod som syftar till att förbättra och forma stussens utseende. Genom att lägga till volym eller forma om rumpan kan stusslyft ge en mer framträdande och lyft stuss. Läs mer här.

Varför väljer människor rumplyft?

Många väljer rumplyft för att öka sitt självförtroende och förbättra kroppens proportioner. Efter viktnedgång, åldrande eller på grund av genetiska faktorer kan vissa känna att deras rumpa har förlorat sin fasta form.

Vilka tekniker används?

Det finns flera tekniker för stusslyft, inklusive fettöverföring (Brazilian Butt Lift) där patientens eget fett injiceras i skinkorna, eller genom implantat som ger önskad volym och form. BBL är en populär estetisk kirurgisk procedur som ger en mer naturlig känsla jämfört med rumpimplantat, eftersom det är kroppens eget fett som används. Ingreppet börjar med liposugning där fett avlägsnas från områden som buken, höfterna eller låren. Därefter renas detta fett, och de bästa fettcellerna separeras för att sedan injiceras i skinkorna på strategiska ställen för att uppnå det önskade utseendet.

Risker och återhämtning efteråt

Som med alla kirurgiska ingrepp finns det risker med rumplyft, såsom infektion, blödning eller ojämna resultat. Det är viktigt att du läser på ordentligt innan du bestämmer dig för ett sådant här ingrepp och rådgör med din plastikkirurg.


Återhämtningstiden varierar, men de flesta kan återvända till normal aktivitet inom några veckor.

Rekommenderade kliniker

Nordiska Kliniken

Nordiska Kliniken har lång erfarenhet av Brazilian Butt Lift och med deras fokus på individuella behov och användning av den senaste tekniken erbjuder de en skräddarsydd lösning som syftar till naturliga resultat. En stussoperation föregås alltid av en konsultation hos en av deras plastikkirurger, där du får möjlighet att ställa frågor och be om råd.

Nordiska Kliniken

Renaissance Clinique

Renaissance Clinique i Stockholm är ett team av professionella plastikkirurger som prioriterar säkerhet, kvalitet och personligt anpassade lösningar. De sätter alltid patientens välmående och önskemål i fokus då det är viktigt att du känner dig trygg med dem. Hör av dig till dem för en personlig konsultation och mer information.

Renaissance Clinique

Att förbereda sig för BBL-ingreppet

För att säkerställa bästa möjliga resultat från en BBL-operation är det viktigt att förbereda sig ordentligt både fysiskt och mentalt innan operationen.

Hälsosam livsstil och vikt

Att upprätthålla en stabil vikt genom en balanserad kost och regelbunden motion kan öka chanserna för ett framgångsrikt resultat. För mycket viktförändring kan påverka utfallet av ingreppet.

Sluta röka och undvik vissa mediciner

Rökning kan förhindra läkning och öka risken för komplikationer. Det är också viktigt att undvika blodförtunnande mediciner som aspirin, vilka kan öka risken för blödning under och efter ingreppet.

Konsultera med din plastikkirurg

Tala öppet med din kirurg om dina förväntningar, eventuella tidigare medicinska tillstånd och alla mediciner du tar. Detta säkerställer att både du och din kirurg är på samma sida och minimerar riskerna.

Förbered hemmet för återhämtning

Efter ett BBL-ingrepp kommer du ha begränsad rörlighet under en period därefter. Förbered hemmet genom att lagra nödvändigheter, ordna med bekväma viloplatser (utan att sätta tryck på skinkorna) och se till att ha någon närvarande som kan hjälpa till de första dagarna efter operationen.

Läs mer