Hårborttagning med Nordlys IPL

|
|
|
Hårborttagning med Nordlys IPL
Behandling för permanent hårborttagning i ansikte och på kropp.
Daria Tönnäng

Hudterapeut Daria Tönnäng

Vad är IPL?

IPL står för Intense Pulsed Light, och är en ljusbehandling som använder en teknik som skapar ett brett spektrum av högintensivt ljus. Genom att använda rätt inställning av energi och hastighet, värmer pulserna upp området som ska behandlas. Ljuset dras till pigment, hemoglobin och vatten och man kan därför utföra mängder av olika behandlingar. Vid hårborttagning träffas melaninet, pigmentet, av ljuset och omvandlar ljus till energi som i sin tur tar död på hårfollikeln/hårsäcken.

Vem lämpar sig för en IPL behandling?

Alla lämpar sig inte för en IPL behandling, och detta kan bero på olika faktorer som tex sjukdomar, mediciner samt vissa hudtillstånd. Man får heller inte behandla solbränd hud. De som lämpar sig bäst för hårborttagning är personer med mörkt hår. Blonda, röda, gråa eller vita hårstrån svarar inte på behandlingen. Därför är det viktigt att genomgå en konsultation innan man bokar upp sig för behandling.

Hur går en behandling till?

Huden spritas av och en skyddande gel appliceras på området som ska behandlas. Därefter placeras munstycket mot huden och en puls skjuts av. Efteråt kan man bli lite röd i huden och hårsäckarna blir upphöjda. Detta är övergående och försvinner efter några timmar.

Efter behandlingen bör man undvika träning, bad, bastu, andra hudvårdsbehandlingar på det behandlade området. Man ska heller inte, plocka eller vaxa håren mellan behandlingarna, och helt avstå från solexponering, solarium samt brun-utan-sol mellan behandlingarna.

Behandlingstiden varierar från 10 minuter upp till en timme, beroende på vilket och hur stort område som behandlas.

Det krävs i regel 6-10 behandlingar var 6:e-8:e vecka, beroende på vilket område som behandlas.

Pris

Fr. 800 kr

Kort fakta

Permanent hårborttagning

Behandling av mörka hårstrån

Behandlingstid 20-60 min

6-10 behandlingar för optimalt resultat

Utförs inte på solbränd hud

Konsultation krävs innan behandling

Relaterede behandlinger

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denne webplads anvender cookies, som skal sørge for, at du får den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du anvendelsen af cookies.