Uttag av bröstimplantat

|
|
|
|
Uttag av bröstimplantat
Bröstimplantat kan enkelt opereras ut.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Hur tar man bort ett bröstimplantat?

Operationen är enkel och kan utföras under lokalbedövning. De flesta patienter föredrar dock narkos. Vanligtvis tas implantaten bort genom ett snitt i ärret du fick efter bröstförstoring. Det kan vara nödvändigt att förlänga snittet något bortom det gamla ärret. Implantat som sätts in via armhålan kan vanligtvis också tas bort genom armhålan, så du behöver inte ha flera ärr.

Operationen varar ca en halvtimme.

Före

Många kvinnor är oroliga för hur deras bröst kommer att se ut när de tar bort implantaten.

Efter

Brösten förlorar naturligtvis fylligheten. Hur mycket de drar ihop sig beror på hudens elasticitet.

Varför ta bort bröstimplantat?

Om du har genomgått en bröstförstoring kanske du önskar att ta bort dina implantat någon gång i framtiden. Det kan finnas många skäl till detta. Du kanske helt enkelt har ångrat dig, om det inte känns naturligt eller om resultatet inte är som du har förväntat. Kanske har du haft otur och har komplikationer med implantaten som till exempel kapsel med smärta. Du kan också ha genomgått flera operationer i ett försök att korrigera ett oönskat resultat efter en bröstförstoring utan att det har löst problemet.

Vad händer med brösten när implantaten tas bort?

När implantatet tas bort kommer bröstet att bli mindre. Det kan också bli slappt och hängigt. Det beror på hudens elasticitet och förmåga att dra sig samman. Om så önskas kan ett bröstlyft utföras samtidigt, vilket återställer bröstets form. Det är också möjligt att utföra en mindre bröstförstoring med fett i samma operation.

Pris

Fr. 20 000 kr

Kort fakta

Operationstid 30 minuter

Lokalbedövning eller narkos

Hem samma dag

Frånvaro från arbetet 1 vecka

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.