Svettbehandling

|
|
|
Svettbehandling
Botox är effektiv mot extrem svettning.
SKK Mia Ramsten

SSK. Mia Ramsten

Vad är Svettbehandling med Botox?

Botox eller botulinumtoxin är ett registrerat läkemedel som används för kosmetisk behandling av rynkor. Botox är också en mycket effektiv behandling mot svettning och används för detta ändamål, särskilt vid behandling av oönskad svettning i armhålorna och handflatorna, axillär och palmar hyperhidros.

Botox fungerar genom att blockera nervsignalerna som kontrollerar svettningsaktiviteten. På detta sätt uppnås nästan total frånvaro av svettning i de behandlade områdena. Även svår svettning som ses vid hård fysisk ansträngning och emotionell stress kan reduceras markant genom behandling med Botox.

Effekten av Botox varar ungefär ett halvt år och måste sedan upprepas.

Hur utförs svettbehandling med botox?

Behandlingen utförs efter en kort konsultation. Botox injiceras i små mängder med en mycket tunn nål precis under huden i många intilliggande punkter inom  behandlingsområdet. Behandlingen är därför endast förknippad med ett mindre obehag. Patienterna beskriver detta som små myggbett. Behandlingen varar ca 20 minuter.

Hur är vården efter svettbehandling med botox?

Du kan återuppta dina normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen, men det rekommenderas att undvika hårda fysiska ansträngningar de första 24 timmarna i följd.

När börjar Botox verka?

Det tar några dagar innan Botox börjar verka. Effekten kommer gradvis. Man ser full effekt först efter 2-3 veckor.

Hur länge varar botox?

Effekten av Botox varar i ca 3-5 månader. Precis som effekten kommer gradvis kommer effekten av Botox gradvis att försvinna under dessa månader. Om man vill ha en bestående effekt måste behandlingen upprepas med jämna mellanrum. Vid ombehandling kommer effekten att vara längre.

Pris

Fr. 4 500 kr

Kort fakta

Minskar tendens till kraftig svettning

Behandlingstid 20 minuter

Ingen frånvaro från arbetet

Full effekt inom 2-3 veckor

Upprepas efter 3-5 månader

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.