Rygglyft

Rygglyft tar bort överflödig hud och stramar upp huden på ryggens mitt.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är ett rygglyft?

Med ett rygglyft kan ryggens ursprungliga utseende återställas genom att ta bort hudöverskottet. Man strävar efter en vågrät placering av ärret mitt på ryggen. Hos kvinnor placeras ärret inom bh-området, så att det syns så lite som möjligt. Operationen kallas därför också för braline backlift på engelska.

Operationen sker i narkos och varar ca 2 timmar. Rygglyft kan kombineras med ett bröstlyft hos kvinnor eller en bröstuppstramning hos män. Detta kallas också för upper bodylift för kvinnor eller upper bodylift för män.

Före

Med större viktförändringar förlorar huden sin elasticitet. Det kan bildas störande hudveck på ryggens mitt.

Efter

Med ett rygglyft avlägsnas hudöverskottet och vecken försvinner.

Vad händer med ryggen efter en stor viktnedgång?

Efter en kraftig viktreduktion bildas ofta ett stort hudöverskott på ryggen. Det lägger sig som ett eller flera veck vid eller under bhn. För många betyder det en förändrad självbild som kan vara svår att identifiera sig med. Det kan också leda till fysiska problem med eksem, svamp och sår i de hudveck som uppstår. Det kan vara svårt att utföra fysiska aktiviteter eller att hitta bh och kläder som passar.

Vad kan du uppnå med rygglyft?

  • Borttagning av överflödig hud och uppstramning av ryggens mitt.
  • Symtom och obehag försvinner.
  • Förbättring av självkänsla och kroppsuppfattning.

Före och efterbilder

Publicerade bilder med patients godkännande.

Pris

Fr. 60 000 kr

Kort fakta

Operationstid 2 timmar

Narkos

Inläggning 1 dygn

Frånvaro från arbetet 2-3 veckor

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.