Övre ögonlocksplastik

|
|
|
|
Övre ögonlocksplastik
Tunga ögonlock och ett trött utseende kan förbättras med övre ögonlocksplastik. Hudöverskottet tas bort halvmåneformat över ögonlocket. Ärret placeras i ögonlockens naturliga veck så att det inte syns.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är en övre ögonlocksplastik?

Tunga ögonlock kan korrigeras med en övre ögonlocksplastik. Hudöverskottet tas bort halvmåneformat över ögonlocket. Ärret placeras i ögonlockens naturliga veck. Vanligtvis tas en remsa av ögonens ringmuskel bort samtidigt för att minska ögonlockens vikt. Man kan också ta bort en del av de fettkuddar som ligger under muskeln, om de putar ut.

Operationen utförs vanligtvis under lokalbedövning och varar ca en timme. Om du inte är bekväm med att vara vaken under operationen kan den naturligtvis utföras i narkos.

Operationen kan kombineras med nedre ögonlocksplastik och ögonbrynslyft. Skrattrynkor förbättras inte genom ögonlockskirurgi, utan kan behandlas med injektioner eller hudlaser.

Före

Ögonlocksplastik
Tungt ögonlock med överflödig hud som vilar på fransarna.

Efter

Ögonlocksplastik på Malmö Plastikkirurgi
Här har hudöverskottet tagits bort. Ögat är öppnare och ser yngre ut.

Vad händer med dina Övre ögonlock när du blir äldre?

Med åldern förlorar huden sin elasticitet. De övre ögonlocken kan få ett irriterande hudöverskott vilket kan ge upphov till symtom och påverka utseendet så man ser trött ut. I värsta fall kan det påverka synen genom att minska synfältet och skugga för ögonen. Vissa störs av brinnande ögon eller spänningshuvudvärk. Huvudvärken inträffar eftersom man rynkar pannan för att se ordentligt.

Ögonlocksplastik eller ögonbrynslyft?

Det är inte alla patienter med tunga ögonlock som tjänar på övre ögonlockskirurgi. Vissa patienter har ögonbryn som sänkts på grund av minskande elasticitet i pannan. Det kan orsaka ett överskott av hud på ögonlocket. I detta fall är det ett ögonbrynslyft som är nödvändigt, där brynen höjs till sin ursprungliga position. I mildare fall kan brynen lyftas med injektionsbehandlingar.

Vad kan du uppnå med övre ögonlocksplastik?

  • Borttagning av överflödig hud och uppstramning.
  • Symtom och obehag försvinner.
  • Yngre och fräschare utseende.
  • Förbättring av självkänsla och kroppsuppfattning.

Före och efterbilder

Publicerade bilder med patients godkännande.

Pris

Fr. 20 000 kr

Kort fakta

Operationstid 1 timme

Lokalbedövning

Hem samma dag

Frånvaro från arbetet 1 vecka

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.