Öronplastik

Utstående öron kan korrigeras med en öronplastik.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är en öronplastik?

Vid behandling av utstående öron placeras ett snitt på baksidan av örat. Genom detta snitt försvagas öronbrosket så att örat blir mindre utstående och kommer närmare på skallbenet. Ibland kan det också vara nödvändigt att sätta några trådar på broskets baksida för att tvinga det till rätt position. Om öronmusslan är för stor kan den minskas genom att ta bort en del av brosket från örats baksida.

En öronplastik görs vanligtvis under lokalbedövning och varar ca en och en halv timme. Naturligtvis, om du inte är bekväm med att vara vaken under operationen, kan det utföras i narkos.

Öronplastik bör inte utföras på barn före 10 års ålder eftersom örat inte är fullt utvecklat.

Före

Utstående öron kan vara ett mentalt problem, särskilt bland barn och yngre, om man inte känner sig bekväm med sitt utseende.

Efter

Med en öronplastik kan man minska avståndet mellan öronmusslan och huvudet, vilket gör att örat sticker ut mindre.

Vad är utstående öron?

Utstående öron orsakas ofta av en otillräcklig vikning av brosket. Örat får då form som en kopp eller tratt. Det kan också bero på att öronmusslan är för stor. Ibland kan det vara en kombination av båda. Det kan korrigeras så att örat uppnår en mer normal form och inte sticker ut lika mycket från huvudet.

Vad kan du uppnå med öronplastik?

  • En normalisering av örats form.
  • En normalisering av positionen på örat.
  • Förbättring av självkänsla och kroppsuppfattning.

Pris

Fr. 25 000 kr

Kort fakta

Operationstid 90 minuter

Lokalbedövning

Hem samma dag

Frånvaro från arbetet 1-2 veckor

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.