Kärlborttagning med Nordlys IPL

|
|
|
Kärlborttagning med Nordlys IPL
Med Nordlys IPL kan vi effektivt behandla ytliga blodkärl i ansiktet, diffus rodnad och rosacea.
Daria Tönnäng

Hudterapeut Daria Tönnäng

Vad är IPL?

IPL står för Intense Pulsed Light, och är en ljusbehandling som använder en teknik som skapar ett brett spektrum av högintensivt ljus. Genom att använda rätt inställning av energi samt hastighet, värmer pulserna upp området som ska behandlas. Ljuset dras till pigment, hemoglobin och vatten och man kan därför utföra mängder av olika behandlingar.

Vem lämpar sig för kärlborttagning med IPL?

Alla lämpar sig inte för en IPL behandling, och detta kan bero på olika faktorer som tex sjukdomar, mediciner eller solbränd hud. Därför är det viktigt att genomgå en konsultation innan man bokar upp sig för behandling.

Hur går en behandling till?

Efter noggrann rengöring spritas huden av, och därefter appliceras en gel som skyddar huden. Därefter placeras ett munstycke mot huden och en puls skjuts av.

Behandlingen är inte speciellt smärtsam, och många upplever att det känns som om man snärtar ett gummiband mot huden. Känslan är snabbt övergående.

Direkt efter behandlingen blir huden röd och lite svullen. Ibland kan även små, röda ”blåmärken” uppstå, vilka försvinner inom loppet av ett par dagar. I regel är det en kort återhämtningstid för huden.

Resultaten är synliga direkt efter behandlingen av små kärl, men kan ta upp till en månad om man behandlar ett större område eller tex rosacea.

Antalet behandlingar beror på områdets storlek och omfattning.

Efter behandlingen ska man undvika hård fysisk träning, varma bad/ bastu, Make-up och andra hudvårdsbehandlingar. Vi avråder helt från solexponering, solarium och brun-utan-sol mellan behandlingarna.

Pris

Fr. 800 kr

Kort fakta

Behandling för kärl, diffus rodnad, rosacea samt andra vaskulära lesioner

Behandlingstid 10-30 min

Flertal behandlingar kan krävas

Snabb återhämtning

Synliga resultat, i vissa fall redan efter första behandlingen

Utförs inte på solbränd hud

Konsultation krävs innan behandling

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.