Hybridbröst

Kombinationen implantat och fettransplantation ger i tillägg till en förstoring även en naturlig bröstform.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är hybridbröst?

Det blir allt vanligare att kombinera implantat med patientens eget fett när man utför en bröstförstoring. Denna teknik kallas hybridbröst. Fördelen med hybridtekniken är att du kan forma brösten på ett sätt som du inte nödvändigtvis kan göra med enbart implantat.

Vid bröstförstoring med implantat har smala kvinnor med små bröst en risk att deras bröst får en onaturlig form. Detta beror på den relativt tunna vävnadstäckningen över implantatet som blir mer synligt. Med patientens eget fett kan man genom att öka vävnadstjockleken i bröstet dölja implantatet bättre. Detta ger en mer naturlig look. Tekniken används också för att finjustera implantatens form och läge och för att korrigera avståndet mellan brösten.

Först sätts ett implantat in i bröstet via ett kort snitt under bröstet. När implantatet är på plats avlägsnas fettransplantatet med försiktig fettsugningsteknik. Detta görs med tunna kanyler som införs under huden genom små öppningar. Fettcellerna injiceras i brösten med ännu tunnare kanyler där du vill ha en volymeffekt. Cellerna deponeras under huden i det fett som omger bröstkörteln.

Hybridbröst sker i narkos och varar ca 2 timmar.

Före

Estetisk hybridbröst före
Stadigt fler kvinnor kräver en mer naturlig bröstförstoring än vad som kan uppnås med ett silikonimplantat.

Efter

Estetisk hybridbröst efter
Med patientens eget fett kan man uppnå en tjockare vävnadstäckning över implantatet och därmed ett mer naturligt utseende.

Vilka kriterier måste uppfyllas för bröstförstoring med hybridteknik?

För att operationen ska kunna utföras måste patienten ha tillräckligt med underhudsfett på kroppen. De områden där det finns ett fettöverskott används. Det kan vara på buken, höfterna, insidan eller utsidan av låren.

Lite om bröstimplantat

Bröstimplantat är gjorda av silikon. De består av en invändig gelé omgivet av ett silikonskal. De framställs i olika storlek, form och hårdhet. Det ger dig många olika valmöjligheter vilket gör det enklare att designa det bröst som du önskar dig. Du kan välja mellan runda och anatomiska implantat. Ett runt implantat bidrar till en rundare form med mer fyllighet i bröstets övre halva. Ett anatomiskt implantat ger däremot bröstet ett droppformat utseende med mer fyllighet nedanför bröstvårtan.

Vi använder bröstImplantat från Motiva

Hos Malmö Plastikkirurgi lägger vi stor vikt vid din säkerhet, kvalité och att du ska få ett naturligt resultat. Detta är grunden till att vi har valt att använda bröstimplantat från Motiva som är ledande på marknaden och som vi anser är de bästa. Motiva har existerat sedan 2010 och är godkänt på den europeiska marknaden. Fler än 500 000 kvinnor har Motiva-implantat i världen.

  • Implantat från Motiva är mer elastiska och känns mjukare än andra implantat och ger därför ett mer naturligt resultat.
  • Implantaten utmärker sig genom sin speciella yta (SilkSurface®NanoSurface®). Ytan anses vara mycket patientsäker då den reducerar risken för behandlingskrävande kapsel och BIA-ALCL, jämfört med andra implantat.
  • Till skillnad från andra, så är Motivas implantat 100 % fyllda. Det gör att risken för ripling är mycket mindre.
  • Motiva är den enda producent som har integrerat ett litet chip (Qid®) i sina implantat. Chipet innehåller essentiell information om modell, storlek osv. Med en scanner kan man lätt hämta fram dessa upplysningar genom att röra scannern över bröstet.

Vilket implantat ska du välja?

Du kan välja mellan två typer av implantat, MotivaErgonomix eller MotivaRound. Ergonomix innehåller en mjukare gelé som gör att implantatet ändrar form med kroppens rörelse. Det påverkar även bröstens utseende, reser du dig tex från liggande till stående, kommer brösten ändra sig från runda till droppformade. Därför kan man säga att Ergonomix-implantat ger en mer naturlig look och att brösten känns och rör sig som naturliga bröst. Den mjukare konsistensen möjliggör för kortare ärr (Motiva MinimalScar®) jämfört med Round-implantat, som är fastare och mindre elastiska. Round används därför till dem som önskar ett rundare bröst med mer fyllighet i övre delen samt en mer markant övergång mellan bröst och bröstkorg.

Motiva-implantat produceras i storlek 100 ml till 1050 ml och kommer i 4 olika profiler som avgör hur mycket bröstet står ut.

Vår implantatgaranti vid Malmö Plastikkirurgi

Vid Malmö Plastikkirurgi har vi en av marknadens bästa implantatgarantier. Du kan läsa i detalj om vad den innebär här.

Vad kan du uppnå med hybridbröst?

  • Ökad fyllighet.
  • Förbättring av form.
  • Ett naturligt resultat.
  • Förbättring av självkänsla och kroppsuppfattning.

Pris

Fr. 67 000 kr

Kort fakta

Implantat från Motiva

Kapselgaranti på 6 år ingår

Operationstid 2 timmar

Narkos

Hem samma dag

Frånvaro från arbetet 1–2 veckor

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.