Hudföryngring med Nordlys IPL

|
|
|
Hudföryngring med Nordlys IPL
Hudföryngring med Nordlys IPL ökar kollagenproduktionen i huden samt gör att porer och små fina linjer blir mindre synliga. Den avlägsnar även pigmentfläckar som har orsakats av solen, vilket bidrar till en mer jämn och spänstig hud.
Daria Tönnäng

Hudterapeut Daria Tönnäng

Vad är IPL?

IPL står för Intense Pulsed Light, och är en ljusbehandling som använder en teknik som skapar ett brett spektrum av högintensivt ljus. Genom att använda rätt inställning av energi och hastighet, värmer pulserna upp området som ska behandlas. Ljuset dras till pigment, hemoglobin, vatten och man kan därför utföra mängder av olika behandlingar.

Vem lämpar sig för en IPL behandling?

Det är inte alla som lämpar sig för en IPL behandling, och detta kan bero på olika faktorer som till exempel sjukdomar, mediciner samt vissa hudtillstånd. Man får heller inte behandla solbränd hud. Därför är det viktigt att genomgå en konsultation innan man bokar upp sig för behandling.

Vilka områden kan behandlas?

Man kan utföra behandling på ansikte, hals, dekolletage och på händerna.

Hur går en behandling till?

Efter noggrann rengöring spritas huden av, och därefter appliceras en gel som skyddar huden. Därefter placeras ett munstycke mot huden och en puls skjuts av. Behandlingen är inte speciellt smärtsam, och många upplever att det känns som om man snärtar ett gummiband mot huden. Känslan är snabbt övergående. En behandling tar ca 20 min, beroende hur stort område som behandlas.

Direkt efter behandlingen blir huden röd och ibland kan även pigmentförändringar komma upp till ytan. Rodnaden lägger sig efter någon timme, och pigmentet försvinner efter ett par dagar. Vissa kan även uppleva att en mindre fjällning av huden uppstår. Resultaten syns redan efter ett par dagar, men slutresultatet syns efter 4 veckor.

För bästa resultat rekommenderas 2-4 behandlingar med 4 veckors mellanrum.

Undvik träning, varma bad/bastu 24 timmar efter din behandling och direkt solexponering i 30 dagar efter utförd behandling. Man bör även undvika Make-up samma dag som utförd behandling. För övrigt kan man återgå till det normala direkt efter utförd behandling.

Hur länge håller resultatet efter en IPL?

Resultaten är inte permanenta då vi inte kan påverka det biologiska åldrandet. Rekommendationen är 2-4 behandlingar en gång om året.

Pris

Fr. 2 000 kr

Kort fakta

Hudföryngrande ljusbehandling

Behandlingstid 20 min

Rekommendation på en kur 2-4 behandlingar

Snabb återhämtning

Utförs inte på solbränd hud

Konsultation krävs innan behandling

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.