Fettsugning nedre rygg

|
|
|
Fettsugning nedre rygg
Fettsugning av detta område tar bort överflödigt fett och förbättrar konturer på nedre delen av ryggen.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är fettsugning?

Kärt barn har många namn, i engelskspråkig litteratur används också lipo, liposculpture och lipoplasty.

Fettsugning är en kirurgisk metod som används för att ta bort fett på kroppen för att uppnå en bättre figur. Tekniken uppfanns i mitten av 70-talet.

Den är en av de vanligaste operationerna inom plastikkirurgi. Globalt utfördes mer än 1.7 miljon fettsugningar i 2019, vilket gör den till den näst vanligaste operationen efter bröstförstoring med implantat.

Fettsugning och övervikt

Fettsugning är inte en snabb lösning på ett viktproblem. Behandling ger sällan ett bra estetiskt resultat om utgångspunkten är övervikt. Som en allmän regel bör ditt Body Mass Index eller BMI vara < 27. Ett för högt BMI leder till en ökad risk för komplikationer och ett otillfredsställande estetiskt resultat.

Det bästa resultatet uppnås hos personer med normal vikt som inte kan bli av med lokala fettansamlingar trots aktiv livsstil och hälsosam kost. Det beror ofta på ärftliga eller hormonella tillstånd.

Hur utförs en fettsugning?

Fettsugning av ryggens nedre del utförs genom små punktformade snitt i huden med tunna kanyler. Kanylen är kopplad till en behållare med undertryck som får överskottet av fett att sugas ut när kanylen rör sig fram och tillbaka i fettvävnaden. Innan behandlingen påbörjas injiceras en vätska i huden som delvis löser upp fettvävnaden, får blodkärlen att dra sig samman och samtidigt bedövar området som ska fettsugas. På detta sättet är fettet lättare att ta bort, mindre blödning uppstår och smärtupplevelsen reduceras under proceduren. Operationen utförs normalt i narkos och varar ca en timme.

Vad kan du uppnå med fettsugning av den nedre del av ryggen?

  • Borttagning av överflödigt fett.
  • Förbättring av konturer.
  • Förbättring av självkänsla och kroppsuppfattning.

Pris

Fr. 30 000 kr

Kort fakta

Operationstid 1 timme

Narkos

Hem samma dag

Frånvaro från arbetet upp till 1 vecka

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.