Bukplastik

Med åldern, graviditet och viktförändringar förlorar huden sin elasticitet och hudveck kan bildas på den nedre delen av magen. En bukplastik operation tar bort överflödig hud, stramar upp och gör magen plattare.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är en bukplastik?

Med en bukplastik kan magens ursprungliga utseende återställas. Operationen utförs genom att ta bort ett horisontellt hudöverskott på nedre del av buken. Huden lossas från de underliggande muskler upp till de nedre revbenen, dras ner, stramas upp och överskottet avlägsnas. Om magmusklerna har glidit isär kan de sys samman i mittlinjen. Detta resulterar i en plattare mage och en bättre funktion. Ärret placeras så lågt som möjligt så att det inte ses över underkläderna.

Operationen sker i narkos och varar ca 2 timmar. En bukplastik kan kombineras med fettsugning höfter/midja.

Före

Bukplastik operation på Malmö Plastikkirurgi
Med åldern, graviditet och viktförändringar förlorar huden sin elasticitet och hudveck kan bildas på den nedre delen av magen.

Efter

Efter bukplastik operation hos Malmö Plastikkirurgi
Med en bukplastik avlägsnas överskottshuden längst ner på magen. Den stramas upp och blir plattare.

Varför genomgå en bukplastik?

Huden på magen förlorar sin elasticitet med åldern, graviditet och viktförändringar. Huden blir slapp och i vissa fall kan det bildas ett överskott som resulterar i hudveck över blygdbenet. Venusberget hos kvinnor och könsområdet hos män kan sjunka och bli tungt. Det är inte ovanligt att man kan få eksem, svamp eller sår mellan hudvecken. Naveln förlorar sin öppna, ovala form.

Den muskulära delen av bukväggen kan bli slapp och buken putar ut. Många känner också att de tappar kontakt med sina magmuskler. Detta beror på att musklerna runt mittlinjen glider isär som ett resultat av det övertryck som bildas i bukhålan under en graviditet eller en period med övervikt.

Hudöverskottet kan också göra det svårt att hitta lämpliga kläder eller utföra fysisk aktivitet. Efter en bukplastik återfår man kontakt med magmuskulaturen och många upplever det lättare att utföra fysiska aktiviteter.

Vad kan du uppnå med bukplastik?

  • Borttagning av överflödig hud och uppstramning.
  • Förbättring av navelns utseende.
  • Uppstramning av bukväggsmusklerna.
  • Plattare mage.
  • Lyft av venusberget hos kvinnor och könsområdet hos män.
  • Symtom och obehag försvinner.
  • Förbättring av självkänsla och kroppsuppfattning.

Före och efterbilder

Publicerade bilder med patients godkännande.

Pris

Fr. 50 000 kr

Kort fakta

Operationstid 2 timmar

Narkos

Inläggning 1 dygn

Frånvaro från arbetet 3 veckor

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.