Bröstlyft

Anledningen till att vilja ha ett bröstlyft är väldigt individuellt, tex efter graviditet och amning kan man uppleva att brösten tappar fyllighet, blir slappa och hängande. Med ett bröstlyft avlägsnas hudöverskottet och brösten stramas upp för att återställa en ursprunglig form.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är ett bröstlyft?

Med ett bröstlyft avlägsnas hudöverskottet och brösten stramas upp. Samtidigt lyfts bröstvårtorna, så de får en central placering på brösten. Detta återställer bröstens ursprungliga form. Ett bröstlyft kan påminna om en bröstförminskning. Skillnaden är att endast huden tas bort och inte körtel- och fettvävnad. Efter ett bröstlyft blir brösten inte mindre, utan tvärtom verkar de ofta vara större än före lyftet, eftersom brösten får en högre position än tidigare.

Det finns olika sätt och metoder att lyfta brösten. Alla metoder orsakar ärr runt vårtgården vilket gör att det inte syns så mycket. Om hudöverskottet är stort, blir det också ärr på bröstens undersida. Operationen sker i narkos och varar ca 2 timmar och man brukar få åka hem samma dag. Vi rekommenderar frånvaro från arbetet i 1-2 veckor för att man ska hinna läka ordentligt. 

Bröstlyft kan också kombineras med ett bröstlyft med implantat om du skulle vilja förstora brösten samtidigt.

Före

Estetisk bröstlyft före
Ålder, graviditet och amning får bröstet att förlora sin ursprungliga form och att börja hänga.

Efter

Estetisk bröstlyft efter
Med ett bröstlyft kan man uppnå en uppstramning av huden, en rundare bröstform och en central placering av bröstvårtan.

Varför vill man ha ett bröstlyft?

För olika anledningar, så som ålder eller efter graviditet och amning finns det risk för att brösten tappar sin fyllighet, blir slappa och hängande. För många betyder det en förändrad självbild som kan vara svår att identifiera sig med.

Att ha hängiga bröst kan även leda till fysiska problem. Man kan till exempel få svåra eksem, svamp och skavsår under brösten på grund av större kontakt mellan hudytorna. Detta kan upplevas både obekvämt och smärtsamt.  Många får även det svårt att hitta bättre åtsittande underkläder vilket kan förvärra de fysiska problemen. Vid fysiska aktiviteter kan hängande bröst vara i vägen eller helt enkelt göra ont då dem inte hålls på plats ordentligt.

Om du känner att du behöver ett bröstlyft, börja då med att boka en konsultation så kan vi se hur vi bäst kan hjälpa dig.

Vad kan du uppnå med bröstlyft?

  • Borttagning av överflödig hud och uppstramning av brösten
  • Rundare form
  • Central placering av bröstvårtan
  • Skillnad mellan brösten korrigeras samtidigt
  • Symtom och obehag försvinner
  • Förbättring av självkänsla och kroppsuppfattning

Pris

Fr. 38 000 kr

Kort fakta

Operationstid 2 timmar

Narkos

Hem samma dag

Frånvaro från arbetet 1-2 veckor

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.