Cirkumferent bukplastik

Cirkumferent bukplastik tar bort överflödig hud på mage och nedre del av rygg, stramar upp och förbättrar kroppsformen.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är en circumferent bukplastik?

En cirkumferent bukplastik kan återställa magens utseende och den nedre delen av ryggen genom att ta bort överflödig hud. Operationen kombinerar en bukplastik med uppstramning av huden på ryggens nedre del, där man tar bort ett cirkulärt hudöverskott på nedre delen av mage och rygg. Man strävar efter en låg placering av ärret på magen, vilket hos kvinnor motsvarar bikinilinjen. På ryggen placeras ärret så lågt som möjligt så att det döljs av underkläderna.

Operationen sker i narkos och varar ca 4 timmar.

Före

Efter en stor viktnedgång kan man utveckla ett störande hudöverskott som sträcker sig 360 grader runt på nedre delen av bålen.

Efter

En cirkumferent bukplastik utförs som en kombination av en bukplastik och avlägsnande av överflödig hud på nedre del av ryggen.

Vad händer med den nedre delen av överkroppen efter en stor viktnedgång?

Efter en kraftig viktnedgång bildas ofta ett stort hudöverskott runt nedre delen av bålen som ligger som ett tungt bälte om midjan. Naveln förlorar sin ursprungliga öppna och ovala form. Den djupare delen av bukväggen blir slapp, och många upplever att de inte har samma kontroll över magmusklerna som tidigare. Venusberget hos kvinnor och könsområdet hos män blir tungt och sjunker ned. För många betyder det en förändrad självbild som kan vara svår att identifiera sig med. Det är inte ovanligt att man får fysiska symtom som eksem, svamp och sår i naveln och i de hudveck som uppstår. Det försvårar hygienen. Om hudöverskottet är i vägen kan det vara svårt att utföra fysiska aktiviteter och att hitta kläder som passar.

Vad kan du uppnå med circumferent bukplastik?

  • Borttagning av överflödig hud och uppstramning av magen.
  • Förbättring av navlens utseende.
  • Uppstramning av bukväggsmusklerna.
  • Plattare mage.
  • Lyft av venusberget hos kvinnor och könsområdet hos män.
  • Borttagning av överflödig hud och uppstramning av ryggens nedre del.
  • Uppstramning av huden på lårens utsida.
  • Symtom och obehag försvinner.
  • Förbättring av självkänsla och kroppsuppfattning.

Före och efterbilder

Publicerade bilder med patients godkännande.

Pris

Fr. 95 000 kr

Kort fakta

Operationstid 4 timmar

Narkos

Inläggning 1-2 dygn

Frånvaro från arbetet 3-4 veckor

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.