Byte av bröstimplantat

|
|
|
|
Byte av bröstimplantat
Bröstimplantater kan bytas ut om så önskas.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Hur bytar man ett bröstimplantat?

Det är svårt att säga något om hur länge operationen varar och vad den innebär. Det beror på utgångspunkten, orsaken och patientens önskan. Operationen utförs vanligtvis genom de ärr som redan finns på brösten. Om patienten vill ha ett större implantat kan snittet behöva förlängas så att det nya ärret blir lite längre. Om implantatet ursprungligen sattes in via armhålan kan det behövas ett nytt snitt under bröstet för att få bästa möjliga åtkomst till implantatet.

Operationen sker i narkos och varar ca 1–2 timmar.

Implantaten som används i dag har mycket hög kvalitet och lång hållbarhet. Du behöver inte byta ut dem efter en viss period som tidigare rekommenderats.

Varför byta bröstimplantat?

Om du har genomgått en bröstförstoring med implantat, kanske du önskar att ville byta dina implantat någon gång i framtiden. Det kan finnas många skäl till detta. Du kan ha genomgått graviditet och ammat. Detta kan göra att brösten blir ”för stora” och kommer att hänga över implantaten. Ett byte till ett större implantat kan fylla bröstet bättre. En annan orsak kan vara att du har haft otur och har fått komplikationer efter tidigare bröstförstoring. Det kan vara kapselbildning, ripling eller ett implantat som har spruckit. Du kanske också har ångrat den storlek eller form du redan har och därför vill byta ut implantaten.

Lite om bröstimplantat

Bröstimplantat är gjorda av silikon. De består av en invändig gelé omgivet av ett silikonskal. De framställs i olika storlek, form och hårdhet. Det ger dig många olika valmöjligheter vilket gör det enklare att designa det bröst som du önskar dig. Du kan välja mellan runda och anatomiska implantat. Ett runt implantat bidrar till en rundare form med mer fyllighet i bröstets övre halva. Ett anatomiskt implantat ger däremot bröstet ett droppformat utseende med mer fyllighet nedanför bröstvårtan.

Vi använder bröstImplantat från Motiva

Hos Malmö Plastikkirurgi lägger vi stor vikt vid din säkerhet, kvalité och att du ska få ett naturligt resultat. Detta är grunden till att vi har valt att använda bröstimplantat från Motiva som är ledande på marknaden och som vi anser är de bästa. Motiva har existerat sedan 2010 och är godkänt på den europeiska marknaden. Fler än 500 000 kvinnor har Motiva-implantat i världen.

  • Implantat från Motiva är mer elastiska och känns mjukare än andra implantat och ger därför ett mer naturligt resultat.
  • Implantaten utmärker sig genom sin speciella yta (SilkSurface®NanoSurface®). Ytan anses vara mycket patientsäker då den reducerar risken för behandlingskrävande kapsel och BIA-ALCL, jämfört med andra implantat.
  • Till skillnad från andra, så är Motivas implantat 100 % fyllda. Det gör att risken för ripling är mycket mindre.
  • Motiva är den enda producent som har integrerat ett litet chip (Qid®) i sina implantat. Chipet innehåller essentiell information om modell, storlek osv. Med en scanner kan man lätt hämta fram dessa upplysningar genom att röra scannern över bröstet.

Vilket implantat ska du välja?

Du kan välja mellan två typer av implantat, MotivaErgonomix eller MotivaRound. Ergonomix innehåller en mjukare gelé som gör att implantatet ändrar form med kroppens rörelse. Det påverkar även bröstens utseende, reser du dig tex från liggande till stående, kommer brösten ändra sig från runda till droppformade. Därför kan man säga att Ergonomix-implantat ger en mer naturlig look och att brösten känns och rör sig som naturliga bröst. Den mjukare konsistensen möjliggör för kortare ärr (Motiva MinimalScar®) jämfört med Round-implantat, som är fastare och mindre elastiska. Round används därför till dem som önskar ett rundare bröst med mer fyllighet i övre delen samt en mer markant övergång mellan bröst och bröstkorg.

Motiva-implantat produceras i storlek 100 ml till 1050 ml och kommer i 4 olika profiler som avgör hur mycket bröstet står ut.

Före och efterbilder

Publicerade bilder med patients godkännande.

Pris

Fr. 45 000 kr

Kort fakta

Implantat från Motiva

Operationstid 1-2 timmar

Narkos

Hem samma dag

Frånvaro från arbetet 1-2 veckor

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.