Bukplastik med t-snitt

|
|
|
|
Bukplastik med t-snitt
Vid en bukplastik med t-snitt kan magens ursprungliga utseende återställas. Man tar bort överflödig hud, stramar upp horisontellt och vertikalt vilket gör magen plattare.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är en bukplastik med t-snitt?

Vid en bukplastik med t-snitt kan magens ursprungliga utseende återställas. Man tar bort ett horisontellt hudöverskott på nedre del av buken samt ett lodrätt hudöverskott i en kil uppåt. Resultatet är ett omvänt t-format ärr i form av ett lågt, vågrätt ärr och ett lodrätt ärr som sträcker sig från dess mitt, upp till bröstbenet. Operationen kallas också Fleur de Lis efter den franska liljan då hudområdet som tas bort liknar denna blomma. Till skillnad från en vanlig bukplastik, stramas huden inte bara ovanifrån och ned men också från sidorna. Huden lossas från underliggande muskler upp till de nedre revbenen, dras ned och in, stramas upp och överskottet avlägsnas. Om magmusklerna har glidit isär kan de sys samman i mittlinjen. Detta resulterar i en plattare mage och en bättre funktion. Det vågräta ärret placeras så lågt som möjligt så att det döljs av underkläderna.

Operationen sker i narkos och varar ca 2,5 timmar. En bukplastik med t-snitt kan kombineras med fettsugning höfter/midja.

Före

Bukplastik operation hos Malmö plastikkirurgi
Efter en stor viktminskning kan man få stora problem med överflödig hud på hela magen.

Efter

Efter en bukplastik operation hos Malmö plastikkirurgi
Med en bukplastik med t-snitt kan huden på magen stramas upp båda vertikalt och horisontellt.

Vad händer med huden på magen efter en stor viktnedgång?

Efter en kraftig viktreduktion bildas ofta ett stort hudöverskott på magen som resulterar i hudveck över blygdbenet. Venusberget hos kvinnor och könsområdet hos män kan sjunka och bli hängigt. Det är inte ovanligt att man kan få eksem, svamp eller sår mellan hudvecken. Naveln förlorar sin öppna, ovala form. Den muskulära delen av bukväggen kan bli slapp och buken putar ut. Många känner också att de tappar kontakt med sina magmuskler. Det beror på att musklerna runt mittlinjen glider isär som ett resultat av det övertryck som bildas i bukhålan under en period med övervikt. Detta tillstånd kallas rectusdiastas. Hudöverskottet kan också göra det svårt att hitta lämpliga kläder eller att utföra fysisk aktivitet.

Vad kan du uppnå med bukplastik med T-snitt?

  • Borttagning av överflödig hud och uppstramning.
  • Förbättring av navelns utseende.
  • Uppstramning av bukväggsmusklerna.
  • Plattare mage.
  • Lyft av venusberget hos kvinnor och könsområdet hos män.
  • Symtom och obehag försvinner.
  • Förbättring av självkänsla och kroppsuppfattning.

Före och efterbilder

Publicerade bilder med patients godkännande.

Pris

Fr. 70 000 kr

Kort fakta

Operationstid 2,5 timmar

Narkos

Inläggning 1 dygn

Frånvaro från arbetet 3 veckor

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.