Bröstlyft

Bröstlyft tar bort överflödig hud, förändrar formen och bröstvårtan lyfts centralt på bröstet.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är ett bröstlyft?

Med ett bröstlyft avlägsnas hudöverskottet och brösten stramas upp. Samtidigt lyfts bröstvårtorna, så de får en central placering på brösten. Detta återställer bröstens ursprungliga form. Ett bröstlyft kan påminna om en bröstförminskning. Skillnaden är att endast huden tas bort och inte körtel- och fettvävnad. Efter ett bröstlyft blir brösten inte mindre, utan tvärtom verkar de ofta vara större än före lyftet, eftersom brösten får en högre position än tidigare.

Det finns olika sätt att lyfta brösten. Alla metoder orsakar ärr runt vårtgården. Om hudöverskottet är stort, blir det också ärr på bröstens undersida.

Operationen sker i narkos och varar ca 2 timmar. Bröstlyft kan också kombineras med ett bröstimplantat, bröstlyft med implantat om du vill förstora brösten samtidigt.

Före

Efter en stor viktnedgång vil brösten oftast förlora fylligheten, den ursprungliga runda form och börjar hänga.

Efter

Med ett bröstlyft kan man uppnå en uppstramning av huden, en rundare form och en central placering av bröstvårtan.

Vad händer med brösten efter en stor viktnedgång?

En stor viktnedgång får ofta brösten att bli betydligt mindre och formen förändras. De tappar fyllighet, blir ofta slappa och hängande. För många betyder det en förändrad självbild som kan vara svår att identifiera sig med. Det kan också leda till fysiska problem med eksem, svamp och sår under brösten på grund av större kontakt mellan hudytorna. Många har även svårt att hitta bh och kläder som passar samt att utföra fysisk aktivitet.

Vad kan du uppnå med bröstlyft?

  • Borttagning av överflödig hud och uppstramning av brösten.
  • Rundare form.
  • Central placering av bröstvårtan.
  • Skillnad mellan brösten korrigeras samtidigt.
  • Symtom och obehag försvinner.
  • Förbättring av självkänsla och kroppsuppfattning.

Pris

Fr. 34 000 kr

Kort fakta

Operationstid 2 timmar

Narkos

Hem samma dag

Frånvaro från arbetet 1-2 veckor

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.