Bröstlyft med implantat

|
|
|
|
Bröstlyft med implantat
Bröstlyft med implantat tar bort överflödig hud, förbättrar formen och ger fylligare bröst.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är ett bröstlyft med implantat?

Vid bröstlyft med implantat tas överskottet av huden bort och bröstet stramas upp. Bröstvårtan lyfts så att den får en central placering på bröstet och ett silikonimplantat sätts in. Implantatet placeras antingen över eller under den stora bröstmuskeln. När implantatet sätts under, delas muskelns nedre del för att ge plats för implantatet. När implantatet placeras över, görs en ficka mellan bröstkörteln och muskeln. Till slut avlägsnas en kil med bröstvävnad mellan bröstvårtan och fåran under bröstet. Detta förhindrar att bröstet blir för tungt och därmed inte kommer att hänga över implantatet. Det blir ärr runt vårtgården och på undersidan av bröstet.

Operationen sker i narkos och varar ca 2 timmar.

Före

Efter stor viktnedgång vill brösten oftast förlora fyllighet, den ursprungliga runda form och börjar hänga.

Efter

Med ett bröstlyft med implantat kan man återställa bröstens ursprungliga form och storlek.

Vad händer med brösten efter en stor viktnedgång?

En stor viktminskning får ofta brösten att bli betydligt mindre och formen förändras. De tappar fyllighet, blir ofta slappa och hängande. För många betyder det en förändrad självbild som kan vara svår att identifiera sig med. Det kan också leda till fysiska problem med eksem, svamp och sår under brösten på grund av större kontakt mellan hudytorna. Många har även svårt att hitta bh och kläder som passar samt att utföra fysisk aktivitet.

Lite om bröstimplantat

Bröstimplantaten är gjort av silikon. De består av en invändig gelé omgivet av ett silikonskal. De framställs i olika storlek, form och hårdhet. Det ger dig många olika valmöjligheter vilket gör det enklare att designa det bröst som du önskar dig. Du kan välja mellan runda och anatomiska implantat. Ett runt implantat bidrar till en rundare form med mer fyllighet i bröstets övre halva. Ett anatomiskt implantat ger däremot bröstet ett droppformat utseende med mer fyllighet nedanför bröstvårtan.

Vi använder bröstImplantat från Motiva

Hos Malmö Plastikkirurgi lägger vi stor vikt vid din säkerhet, kvalité och att du ska få ett naturligt resultat. Detta är grunden till att vi har valt att använda bröstimplantat från Motiva som är ledande på marknaden och som vi anser är de bästa. Motiva har existerat sedan 2010 och är godkänt på den europeiska marknaden. Fler än 500 000 kvinnor har Motiva-implantat i världen.

 • Implantat från Motiva är mer elastiska och känns mjukare än andra implantat och ger därför ett mer naturligt resultat.
 • Implantaten utmärker sig genom sin speciella yta (SilkSurface®NanoSurface®). Ytan anses vara mycket patientsäker då den reducerar risken för behandlingskrävande kapsel och BIA-ALCL, jämfört med andra implantat.
 • Till skillnad från andra, så är Motivas implantat 100 % fyllda. Det gör att risken för ripling är mycket mindre.
 • Motiva är den enda producent som har integrerat ett litet chip (Qid®) i sina implantat. Chipet innehåller essentiell information om modell, storlek osv. Med en scanner kan man lätt hämta fram dessa upplysningar genom att röra scannern över bröstet.

Vilket implantat ska du välja?

Du kan välja mellan två typer av implantat, MotivaErgonomix eller MotivaRound. Ergonomix innehåller en mjukare gelé som gör att implantatet ändrar form med kroppens rörelse. Det påverkar även bröstens utseende, reser du dig tex från liggande till stående, kommer brösten ändra sig från runda till droppformade. Därför kan man säga att Ergonomix-implantat ger en mer naturlig look och att brösten känns och rör sig som naturliga bröst. Den mjukare konsistensen möjliggör för kortare ärr (Motiva MinimalScar®) jämfört med Round-implantat, som är fastare och mindre elastiska. Round används därför till dem som önskar ett rundare bröst med mer fyllighet i övre delen samt en mer markant övergång mellan bröst och bröstkorg.

Motiva-implantat produceras i storlek 100 ml till 1050 ml och kommer i 4 olika profiler som avgör hur mycket bröstet står ut.

Vår implantatgaranti vid Malmö Plastikkirurgi

Vid Malmö Plastikkirurgi har vi en av marknadens bästa implantatgarantier. Du kan läsa i detalj om vad den innebär här.

Vad kan du uppnå med bröstlyft med implantat?

 • Borttagning av överflödig hud och uppstramning av brösten.
 • Ökad fyllighet.
 • Rundare form.
 • Central placering av bröstvårtan.
 • Skillnad mellan brösten korrigeras samtidigt.
 • Symtom och obehag försvinner.
 • Förbättring av självkänsla och kroppsuppfattning.

Pris

Fr. 58 000 kr

Kort fakta

Implantat från Motiva

Implantatgaranti på 6 år ingår

Operationstid 2 timmar

Narkos

Hem samma dag

Frånvaro från arbetet 2-3 veckor

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.