Botox

De vanligaste behandlingsområdena är argrynkan, kråksparkarna och pannrynkorna.
SKK Mia Ramsten

SSK. Mia Ramsten

Vad är Botox?

Botox eller botulinumtoxin är ett registrerat läkemedel som används för att behandla rynkor i ansiktet. I dag är detta den vanligaste kosmetiska behandlingen. Botox fungerar genom att blockera nervimpulser som stimulerar musklerna att sammandras. Genom att injicera Botox i ansiktsmusklerna i små mängder tvingas de att slappna av, vilket jämnar ut rynkorna.

Botox kan i princip injiceras på alla platser där ansiktsmusklernas rörelse leder till rynkor i huden. De vanligaste behandlingsområdena är argrynkan mellan ögonbrynen, skrattrynkorna vid ögonen och pannrynkorna. Men även rynkor på näsans sidor, bunnylines och vissa rynkor runt munnen, hakan och halsen kan behandlas med Botox.

Estetisk plastikkirurgi är en unik disciplin, som fokuserar på att förbättra en persons utseende och självkänsla genom olika plastikkirurgiska tekniker.

Hur utförs botoxbehandling?

Botox injiceras med en mycket tunn nål och behandlingen är därför endast förknippad med ett mindre obehag. De flesta patienter beskriver detta som ett lite myggbett. Behandlingen varar ca 10 minuter.

Hur är vården efter botoxbehandling?

Du kan återuppta dina normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen, men det rekommenderas att undvika hårda fysiska ansträngningar de första 24 timmarna i följd.

När börjar Botox verka?

Det tar några dagar innan Botox börjar verka. Effekten kommer gradvis. Man ser full effekt först efter 1-2 veckor.

Hur länge varar Botox?

Effekten av Botox varar i ca 3-5 månader. Precis som effekten kommer gradvis kommer effekten av Botox gradvis att försvinna under dessa månader. Om man vill ha en bestående effekt måste behandlingen upprepas med jämna mellanrum. Vid ombehandling kommer effekten att vara längre.

Pris

Fr. 2 000 kr

Kort fakta

Minskar ansiktsrynkor

Behandlingstid 10 minuter

Ingen frånvaro från arbetet

Full effekt inom 1-2 veckor

Upprepas efter 3-5 månader

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.