Borttagning av tatueringar

|
|
|
Borttagning av tatueringar
Kirurgiskt avlägsnande av tatueringar lämnar ärr som placeras så snyggt som möjligt.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Varför ta bort en tatuering?

Idag är det mycket vanligt att tatueras.  Lyckligtvis är de flesta nöjda med sina kroppsdekorationer och lever med dem hela livet. Det händer dock att vissa ångrar sina tatueringar och vill ta bort dem. Tyvärr finns det också några som reagerar på ingredienserna i tatueringsfärgerna. De måste därför ta bort tatueringarna igen för att undvika kroniska allergier.

Före

Om en tatuering kan tas bort helt med en enda operation beror på placering, storlek och hudens elasticitet.

Efter

Kirurgiskt avlägsnande av en tatuering kommer att lämna ärr. Ärret placeras dock så att det blir så fint som möjligt.

Borttagning av tatueringar med laser

Laseravlägsnande kan vara effektivt men som regel kräver det många behandlingar under lång tid och det blir ofta dyrt innan det är helt klart. Dessutom försvinner inte alla tatueringar med laserbehandling.

Kirurgisk borttagning av tatueringar

Vi utför kirurgiskt borttagning av tatueringar. Om tatueringen är av en viss storlek eller placerad där huden är tätt bunden, kan upprepade borttagningar (seriell excision) vara nödvändiga innan du når mållinjen. Det är viktigt att huden kan stängas utan någon hård åtdragning då finns det risk för dålig sårläkning och fula ärr. Om det anses nödvändigt för seriell excision tas den centrala delen av tatueringen först bort. För seriell excision måste minst tre månader förflyta mellan varje operation.

Hur tar man bort en tatuering kirurgiskt?

Ett båtformat snitt görs vanligtvis runt tatueringen. Snittet görs alltid parallellt med hudens linjer. Detta gör ärret så fint som möjligt. Operationen utförs vanligtvis under lokalbedövning och varar ca en halvtimme eller mer beroende på tatueringens storlek och komplexitet.

Pris

Fr. 6 000 kr

Kort fakta

Operationstid 30-60 minuter

Lokalbedövning

Hem samma dag

Ingen frånvaro från stillasittande arbete

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.