Borttagning av lipom

|
|
|
Borttagning av lipom
Operation av lipom är oftast ett enkelt ingrepp som görs i lokalbedövning.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är ett lipom?

Fettknutor är vanligtvis långsamt växande fettknutor som sitter i det subkutana fettet mellan huden och det underliggande muskelskiktet. De kan variera i storlek från några cm till stora knölar som tydligt buktar på huden. Det är ofta lätt att identifiera fettknutor eftersom de lätt kan flyttas med ett mjukt fingertryck. De verkar degiga och är vanligtvis inte ömma eller smärtsamma.

Fettknutor finns i alla åldrar men de ses oftast hos medelålders människor. Behandling är inte nödvändig om inte knutan stör på grund av placering eller om den växer snabbt då det kan vara lämpligt att ta bort den. Naturligtvis kan den också tas bort av kosmetiska skäl.

Hur tar man bort ett lipom?

Fettknutor är vanligtvis lätta att ta bort. Ett kort snitt görs på huden centralt under förändringen. De flesta fettknutor omges av en tunn, slät kapsel. I många fall kan du därför med ett lätt tryck trycka knuten ur fickan under huden. Snittet görs alltid parallellt med hudens linjer. Detta gör ärret så fint som möjligt. Operationen utförs under lokalbedövning och varar ca 15–30 minuter.

Pris

Fr. 6 000 kr

Kort fakta

Operationstid 15-30 minuter

Lokalbedövning

Hem samma dag

Ingen frånvaro från stillasittande arbete

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.