Borttagning av hudcancer

|
|
|
Borttagning av hudcancer
Borttagning av hudcancer är ett specialistuppdrag som följer bestämda plastikkirurgiska grundprinciper.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är hudcancer?

Hudcancer är den vanligaste cancerformen. Det uppstår på grund av onormal tillväxt av hudceller och utvecklas ofta på hud som utsätts för solljus. Det kan emellertid också förekomma på hudområden som normalt inte utsätts för solen.

Det finns tre huvudtyper av hudcancer: BasalcellscancerSkivepitelcancer och Melanom.

Man kan minska risken för hudcancer genom att begränsa exponeringen för ultraviolett strålning. Regelbundna hudkontroller av misstänkta förändringar kan hjälpa till att upptäcka hudcancer i de tidigaste stadierna. Tidig upptäckt av hudcancer ger den bästa möjligheten till framgångsrik behandling.

Hur tar man bort en hudcancer?

I de allra flesta fall avlägsnas hudcancer med ett båtformat snitt. Snittet görs parallellt med hudens linjer. Snittet stängs genom att dra ihop hudens kanter och sy så att ärret är så fint som möjligt. I vissa fall kan huden inte stängas direkt eftersom den blir för stram. Snittet kan i så fall stängas med rekonstruktion. Detta kan antingen göras med ett hudtransplantat eller en lambå av hud från ett angränsande område. När hudcancern har avlägsnats skickas den för undersökning för att få en säkerhet i att all cancer har avlägsnats. Operationen utförs vanligtvis under lokalbedövning och varar ca en halv till en timme, beroende på hudcancerens storlek och komplexitet.

Pris

Fr. 10 000 kr

Kort fakta

Operationstid 30-60 minuter

Lokalbedövning

Hem samma dag

Ingen frånvaro från stillasittande arbete

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.