Ärrkorrigering

|
|
|
Ärrkorrigering
Med en ärrkorrigering snyggas ärret till så det blir mindre synligt.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är en ärrkorrigering?

En ärrkorrigering är vanligtvis en enkel operation. Ärret avlägsnas och huden sys ihop fint igen. Om ärret är brett och huden stram kan korrigering behöva göras i flera omgångar. Det är viktigt att huden kan sys samman utan någon hård åtdragning. Om huden blir för stram finns det risk för dålig sårläkning och att det nya ärret inte kommer att se snygg ut. Operationen utförs vanligtvis under lokalbedövning och varar ca en halvtimme eller mer beroende på ärrets storlek och komplexitet.

Före

Ett traumatiskt ärr eller ärr efter tidigare operation kan vara väldig fult.

Efter

Det är inte möjligt att ta bort ärret men utseendet kan förbättras avsevärt.

Ärr och deras utseende

De flesta har ett eller flera ärr på olika platser på kroppen. De uppstår efter trauma i huden eller operation. Ärr kan se väldigt olika ut. Vissa är nästan osynliga och andra kan vara mycket vanprydande. Det finns flera faktorer som spelar in. Vissa bildar fina ärr, medan andra inte gör det.

Personer med mörkare hudfärg bildar oftare mörkare ärr. I sällsynta fall kan ett ärr bli tjockt och hårt. Det kallas keloid. Det är ett medfött tillstånd som man inte har möjlighet att veta om i förväg. I allmänhet, om ett ärr följer hudens linjer, blir det vanligtvis mindre synligt. Omvänt, om det passerar dessa linjer, finns det en stor risk att ärret blir brett.

Överväger du ärrkorrigering?

Om du funderar på att korrigera ett ärr som du tycker är fult, är det viktigt att du väntar med att åtgärda det tills det utvecklats/läkt färdigt. Lika fult som ett nytt ärr kan se ut, lika bra kan samma ärr bli om du har tålamod och väntar tillräckligt länge. Ett ärr som inte är moget kan vara rött, svullet och kliande. Ibland kan det ta upp till ett år eller längre innan ärrvävnaden läkt helt.

Pris

Fr. 6 000 kr

Kort fakta

Operationstid 30 minuter

Lokalbedövning

Hem samma dag

Ingen frånvaro från stillasittande arbete

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.