Ansiktslyft

Ansiktslyft tar bort överflödig hud, stramar upp ansiktet och halsen, käklinjen blir mer markerad och rynkor jämnas ut.
Dr Tyge Tindholdt

Dr. Tyge Tindholdt

Vad är ett ansiktslyft?

Vid ett ansiktslyft läggs ett snitt i huden från området över örat, bakom hårfästet. Snittet förlängs ner framför örat, fortsätter runt baksidan av örat och vidare ner längs hårfästet mot nacken. Huden frigörs från underliggande muskelhinnor i ansiktet och på halsen, stramas upp och överflödig hud tas bort innan man syr snyggt ihop.

Resultatet är ett diskret ärr. Nasolabialfåran blir slätare, käklinjen mer markerad och huden i ansiktet och på halsen utjämnas. På så sätt kan du återskapa ett yngre ansikte.

En ansiktslyft sker i narkos och varar ca 3 timmar. Det kan kombineras med övre ögonlocksplastik, nedre ögonlocksplastik, fettsugning haka och fettransplantation till ansikte.

Före

Ett åldrande ansikte kännetecknas av djupa nasolabialfåror, slapp hud längs käklinjen och på halsen.

Efter

Åtdragning av huden resulterar i ett jämnare ansikte, en bättre markering av käklinjen och en slätare hals.

Vad händer med ansiktet när du blir äldre?

Huden förlorar sin elasticitet med åldern. I synnerhet blir kinderna och huden längs underkäken tyngre. Nasolabialfåran blir djupare och käklinjen blir mindre markerad. Även halsen blir mer slapp, vilket orsakar ett hudöverskott.

Det är inte bara huden som förändras med åldern. Djupare strukturer påverkas också. Hinnorna som bekläder ansikts- och halsmusklerna förlorar deras elasticitet och blir lösare.

Distributionen och mängden fettvävnad påverkas också. Fettkuddarna i ansiktet sjunker ner och det subkutana fettet blir tunnare och du tappar fylligheten över kindben, i tinningar, ögonlock och läppar.

Vad kan du uppnå med ansiktslyft?

  • Borttagning av överflödig hud i ansiktet och på halsen samt åtdragning.
  • Slätare nasolabialfåra.
  • Mer markerad käklinje.
  • Yngre utseende.
  • Förbättring av självkänsla och kroppsuppfattning.

Pris

Fr. 72 000 kr

Kort fakta

Operationstid 3 timmar

Narkos

Inläggning 1 dygn

Frånvaro från arbetet 3 veckor

Relaterade behandlingar

Boka konsultation

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos en av våra behandlare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta på denna webbplats accepterar du användningen av cookies.